You are currently viewing Температура на терасата според вида остъкляване
Температурата на терасата може да бъде силно повлияна от вида на остъкляването, което изберете. Различните видове остъкляване имат различни свойства и могат да ви предоставят различно ниво на защита от ветер, дъжд и слънце. Те също така могат да повлияят на температурата на терасата, като я правят по-топла или по-хладна в зависимост от условията на околната среда.

Температура на терасата според вида остъкляване

Температурата на терасата може да зависи от много фактори, включително от вида на остъкляването.

Различните видове остъкляване могат да оказват влияние върху температурата, която се задържа на терасата, както и на усещането на топлината или студа.

Един от най-често използваните видове остъкляване за тераси е еднослойното стъкло. То е издръжливо и лесно за почистване, но не предоставя много добра изолация и може да позволява големи колебания в температурата.

Двуслойното стъкло е по-добро решение за остъкляване на тераси. То предоставя по-добра изолация и по-малко колебания в температурата, като задържа топлината вътре в стаята по-добре от еднослойното стъкло.

Освен стъкло, могат да бъдат използвани и други материали за остъкляване на тераси, като поликарбонат и акрил. Те предоставят добра защита от UV лъчите и позволяват проникването на достатъчно слънчева светлина, като същевременно задържат топлината.

Важно е да се има предвид, че температурата на терасата може да зависи и от други фактори, като например насоката, в която е насочена терасата, климатичните условия и възможността за вентилация.

Температурата на терасата може да бъде силно повлияна от вида на остъкляването, което изберете. Различните видове остъкляване имат различни свойства и могат да ви предоставят различно ниво на защита от ветер, дъжд и слънце. Те също така могат да повлияят на температурата на терасата, като я правят по-топла или по-хладна в зависимост от условията на околната среда.

Ето някои от видовете остъкляване и това как те могат да повлияят на температурата на терасата:

  1. Стоманено остъкляване(т.н. винкел): Стоманеното остъкляване е изключително здраво и устойчиво на ветрове и дъжд, но не е особено ефективно при задържане на топлината. В резултат на това терасата може да бъде по-хладна, особено ако външната температура е ниска.

  2. Алуминиево остъкляване: Алуминиевото остъкляване е много устойчиво и ефективно при задържане на топлината. То може да направи терасата по-топла и удобна, дори при по-ниски външни температури.

  3. PVC остъкляване: PVC остъкляването е леко и лесно за поставяне, и е особено ефективно при задържане на топлината. В резултат на това терасата може да бъде по-топла, особено ако външната температура е ниска.

  4. Стъкло: Стъкленото остъкляване е ефективно при задържане на топлината и може да направи терасата по-топла и удобна, дори при по-ниски външни температури. То също така позволява на светлината да преминава, което е полезно, ако искате да получите повече естествена светлина на терасата си.

Изборът на вида остъкляване зависи от вашите нужди и предпочитания

Когато избирате система за остъкляване на балкон, тераса или веранда, първото нещо, което трябва да решите, е:

  • За какво ще използваме балкона? Ако отговорът е за приятно прекарване на времето с приятели през прохладните летни дни на открито, изборът на безпрофилно плъзгане е отлично решение. Същият отличен резултат имаме и през слънчевите зимни дни, в които се наслаждаваме на приятната панорама навън.
  • Ще живеем на закрито! Затова избираме стъклопакет с ПВЦ прозорци. То има много по-добри топлоизолационни характеристики от безпрофилната студена алуминиева плъзгаща се система.
  •  

Следващата стъпка е да изберем стъклопакетите, двоен или троен стъклопакет. Двойния стъклопакет е доказало своята ефективност във времето и много хора все още го смятат за достатъчно ефективен за своите нужди.

Системите с троен стъклопакет са по-енергийно ефективни, но изискват и повече поддръжка поради повече компоненти вътре. Ако искате да се наслаждавате на всеки ден от живота си в комфорт, изберете системите с троен стъклопакет! Отлична комбинация на стъклата е Високоенергийно / Бяло / Нискоемисионно. Или популярни в разговория жаркон като 4 сезона / бяло / ка.

  • Студена серия алучиниево плъзгане. При него получаваме изолацията на двойния стъклопакет. Препоръчваме комбинация на стъклата Бяло/Ка. Тази серия остъкляване е най-бюджетната от изброените до момента, като се предлага и в дървесни цветове.