fbpx

Температурата на терасата може да зависи от много фактори, включително от вида на остъкляването.

Различните видове остъкляване могат да оказват влияние върху температурата, която се задържа на терасата, както и на усещането на топлината или студа.

Един от най-често използваните видове остъкляване за тераси е еднослойното стъкло. То е издръжливо и лесно за почистване, но не предоставя много добра изолация и може да позволява големи колебания в температурата.

Двуслойното стъкло е по-добро решение за остъкляване на тераси. То предоставя по-добра изолация и по-малко колебания в температурата, като задържа топлината вътре в стаята по-добре от еднослойното стъкло.

Освен стъкло, могат да бъдат използвани и други материали за остъкляване на тераси, като поликарбонат и акрил. Те предоставят добра защита от UV лъчите и позволяват проникването на достатъчно слънчева светлина, като същевременно задържат топлината.

Важно е да се има предвид, че температурата на терасата може да зависи и от други фактори, като например насоката, в която е насочена терасата, климатичните условия и възможността за вентилация.

Температурата на терасата може да бъде силно повлияна от вида на остъкляването, което изберете. Различните видове остъкляване имат различни свойства и могат да ви предоставят различно ниво на защита от ветер, дъжд и слънце. Те също така могат да повлияят на температурата на терасата, като я правят по-топла или по-хладна в зависимост от условията на околната среда.

Ето някои от видовете остъкляване и това как те могат да повлияят на температурата на терасата:

  1. Стоманено остъкляване(т.н. винкел): Стоманеното остъкляване е изключително здраво и устойчиво на ветрове и дъжд, но не е особено ефективно при задържане на топлината. В резултат на това терасата може да бъде по-хладна, особено ако външната температура е ниска.

  2. Алуминиево остъкляване: Алуминиевото остъкляване е много устойчиво и ефективно при задържане на топлината. То може да направи терасата по-топла и удобна, дори при по-ниски външни температури.

  3. PVC остъкляване: PVC остъкляването е леко и лесно за поставяне, и е особено ефективно при задържане на топлината. В резултат на това терасата може да бъде по-топла, особено ако външната температура е ниска.

  4. Стъкло: Стъкленото остъкляване е ефективно при задържане на топлината и може да направи терасата по-топла и удобна, дори при по-ниски външни температури. То също така позволява на светлината да преминава, което е полезно, ако искате да получите повече естествена светлина на терасата си.

Изборът на вида остъкляване зависи от вашите нужди и предпочитания

Когато избирате система за остъкляване на балкон, тераса или веранда, първото нещо, което трябва да решите, е:

  • За какво ще използваме балкона? Ако отговорът е за приятно прекарване на времето с приятели през прохладните летни дни на открито, изборът на безпрофилно плъзгане е отлично решение. Същият отличен резултат имаме и през слънчевите зимни дни, в които се наслаждаваме на приятната панорама навън.
  • Ще живеем на закрито! Затова избираме стъклопакет с ПВЦ прозорци. То има много по-добри топлоизолационни характеристики от безпрофилната студена алуминиева плъзгаща се система.
  •  

Следващата стъпка е да изберем стъклопакетите, двоен или троен стъклопакет. Двойния стъклопакет е доказало своята ефективност във времето и много хора все още го смятат за достатъчно ефективен за своите нужди.

Системите с троен стъклопакет са по-енергийно ефективни, но изискват и повече поддръжка поради повече компоненти вътре. Ако искате да се наслаждавате на всеки ден от живота си в комфорт, изберете системите с троен стъклопакет! Отлична комбинация на стъклата е Високоенергийно / Бяло / Нискоемисионно. Или популярни в разговория жаркон като 4 сезона / бяло / ка.

  • Студена серия алучиниево плъзгане. При него получаваме изолацията на двойния стъклопакет. Препоръчваме комбинация на стъклата Бяло/Ка. Тази серия остъкляване е най-бюджетната от изброените до момента, като се предлага и в дървесни цветове.

Вземи индивидуална оферта за твоя проект