Всеки собственик на къща с тераса, балкон или лоджия рано или късно си задава този въпроса Как да остъклим терасата? Следва търсене в интернет – google, социални мрежи, гледания в YouTube. Ако това не помогне се обръщаме към познати фирми, строители …или препоръка от приятел!

Няколко стъкпи за взимане на решение

Първоначално трябва да решите – как ще се използва терасата? Дали това е просто подиум пред входа на къщата или пълноценно място за среща с приятели и семейна вечеря?… Искаме ли терасата да се използва целогодишно?

Можете да оставите терасата да не е остъклена, но тогава сезонността на нейното използване се ограничава много.

Ако имам малки деца?

И ако в къщи живеят малки деца, а нашите приятели идват при  нас за „вечерни събирания“ в прохладна летни вечери. Вече не можете да седите на неостъклената тераса с приятели. Спирате да „вдигате забавен шум“ в къщата за да не събуди заспиващите деца…

Изходът е само един – да остъклите терасата и да се насладите максимално на тази полза!

Традиционното ПВЦ остъкляване несъмнено заема своя голям дял в решаването на този проблем. По-точно заемаше…! Наред с големи си предимства, при стъклените навеси и перголи то има и недостатъци. Масивни рамки, ограничена функционалност, невъзможност за комбиниране на външното пространство с пространството вътре.

bezprofilno ostaklyavane na veranda sas staklena harmonika

Плъзгащото се безпрофилно остъкляване има относително голяма функционалност специално за решаване на проблема с остъкляването на тераси и веранди.

Първо , Безпрофилното остъкляване на тераса е плъзгащо се. Освен това превръщането му от непрекъсната линия в удобна стъклена хармоника, която заема минимум място на терасата е изключително предимство. Но повече за това по-късно… Безпрофилното остъкляване предпазва помещението от сняг, дъжд и вятър при лошо време. То може да бъде преместено настрани при добри метеорологични условия, като същевременно обединява зоната на терасата с пространството отвън.

Второ . Въпреки че Безпрофилното остъкляване е вариант за студено остъкляване, в комбинация с алтернативни източници на отопление (конвектори, инфрачервени нагреватели) или функционални барбекюта на терасата може да се създаде уютен микроклимат дори в най-студените зимни дни. Освен това има безпрофилни системи за остъкляване, базирани на прозорци с двоен стъклопакет, които имат страхотни изолационни свойства, като същевременно запазват цялата функционалност на безпрофилното остъкляване. Разбира се, възможно е терасата да се остъкли със стационарна ПВЦ Дограма, като се осигурят няколко врати за влизане/излизане. Но! Ако след „вечерни събирания” източникът на топлина се отстрани от остъклената с ПВЦ тераса, колко дълго ще остане топла? час? 

На трето място , Конструкциите от ПВЦ дограма за прозорци с двоен стъклопакет с повишена функционалност са широко представени на пазара: паралелно-плъзгащи се, „хармоники“, които са много симпатични за нас. Икономически е целесъобразно да се използват тези системи за остъкляване на жилищни помещения, където комфортната температура през зимата не трябва да пада под 20-25 градуса денонощно. Цената на такива системи на квадратен метър е 3-4 пъти по-висока от цената на безпрофилното остъкляване. Въпросът е – ако не смятате да живеете постоянно на терасата, тогава струва ли си да инвестирате толкова пари в нея?

Четвърто , профилната основа и функционалността на безпрофилното остъкляване правят възможно остъкляването на L-образни, П-образни отвори.. И също така да изведете остъклената линия отвъд стълбовете на терасата или верандата, създавайки ефекта на широка стъклена стена, която украсява фасадата на всяка сграда

Заявка за индивидуална оферта

Попълнете формата по-долу, за да получите  консултативна без задължения.

Ще отговорим до 24 часа.

Вземи индивидуална оферта за твоя проект