fbpx

Зимни градини и беседки от дърво

Кой материал е най-подходящият за изработка на зимна градина?

Дървото е естествен строителен материал. То има висока изолационна стойност и е много здраво.
troyno slepeni darveni gredi

Недостатъкът на дървото е, че то се нуждае от ежегодна обработка със специални масла или восъци, за да се предпази от влага.

Алуминият е естествен материал, устойчив на атмосферни влияния. Това означава, че не се нуждае от допълнителна обработка в продължение на много години, дори ако е изложен на дъжд и сняг.

Кой материал е най-подходящ за направата на зимни градини?

Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора:

 • Какъв вид зимна градина искате да построите? Дали това е отворен павилион, или искате да създадете повече уединение, като добавите покрив?
 • Какъв размер ви е необходим?
 • Колко време сте готови да инвестирате в дейности по поддръжка (почистване)?
 • Има ли някакви други изисквания (напр. дълготрайна издръжливост)?

Зимната градина от дърво има естествена и уютна атмосфера. Освен това материалът е много издръжлив и здрав. Той не се деформира, не гние и не се напуква. Дървената зимна градина може да се използва в продължение на много години, ако се поддържа правилно.

Дървените зимни градини се предлагат в различни дизайни и цветове, което ги прави подходящи за всички вкусове и стилове.

Остъкляване на зимните градини

Ostaklyavane na zimnite gradini

Зимните градини са остъклени със стъклопакети отстрани и на покрива. Остъкляването на покривната част е специално – закалено стъкло и триплекс, които осигуряват здравина на остъкляването, устойчивост на променливи атмосферни условия – градушка, сняг, дъжд. За защита от слънчевите лъчи се използва високоенергийно стъкло с нисък соларен фактор, а за запазване на топлоизолацията – стъкло с ниска емисионна способност.

В случай че се нуждаете от други видове стъкла. Можете да изберете и комбинация от различни видове единични стъкла за вашата зимна градина.

За нашите продукти използваме висококачествени материали – алуминиеви или стоманени профили, закалено стъкло и др. Предлагаме и услуги по монтаж на всички видове зимни градини за София, и София област, произведени от нас или от друг производител, в съответствие с вашите предпочитания.

Прозорци и врати

В зимните градини – според индивидуалните нужди и в съответствие с оформлението на зимната градина prozorci i vratiтрябва да се вгради необходимият брой отваряеми части. Това са важни вентилационни, както и изходни и входни врати. Могат да се вградят и плъзгащи се модули, витрини тип „Хармоника“, плъзгащи се тип „Фолгсваген“, плъзгащи се с повдигане тип „Хебешибе“. Прозорците винаги трябва да имат заключваща се дръжка, за да могат да се отварят и затварят лесно. Освен това те трябва да имат и дръжка за отваряне от вътрешната страна, така че да могат да се отварят отвътре, дори ако няма достъп отвън. Това е особено важно, ако вкъщи има малки деца.

Могат да се използват следните видове остъкляване:

 • Безпрофилно плъзгане
 • Витрина тип „Хармоника
 • Плъзгащ се тип Folgswagen (паралелно плъзгане)
 • Плъзгаща се с повдигане тип Hebeshibe

Хидроизолация на зимни градини

Много важна и съществена част от добрата функционалност на зимните градини е предпазването на покрива от течове и влага. zimna-gradina-ot-aluminiПри изготвянето на проекта за зимна градина е от съществено значение да се вземе предвид изпълнението на всички допълнителни аксесоари за цялостния завършен вид. За да се предпази зимната градина, като например -довършителни детайли (облицовка), хидроизолационни детайли, улуци и др. Възможности за допълнително оборудване с тенти, щори – модели, предназначени специално за зимни градини и стъклени покриви.

Предимства на дървената зимна градина:

 • Материалът е издръжлив и устойчив на атмосферни влияния
 • Дървото създава приятна домашна атмосфера
 • Предлага се широка гама от различни дизайни
 • Лесен за поддръжка

Недостатъци на дървената зимна градина:

 • Скъпи в сравнение с алуминиевите или PVC моделите

Съществуват няколко вида зимни градини:

 • Модерна зимна градина – тя представлява разширение на съществуващо помещение с остъклени панели от три или четири страни;
 • Класическа зимна градина – тя има подобна форма като традиционната зимна градина, но дизайнът ѝ е по-модерен;
 • Викторианска зимна градина – този тип зимни градини е бил популярен през Викторианската епоха (от 40-те години на XIX в. до 1900 г.), когато хората са искали да имат някакъв екзотичен тропически климат в домовете или градините си;
 • Градински павилиони – това са малки постройки, които осигуряват допълнително пространство за забавление на гостите или просто за релаксация, без да напускате градината

Вземи индивидуална оферта за твоя проект