Ако искате да си направите пейка за диван, можете да следвате следните стъпки:

  1. Изберете материали: Изберете подходяща дъска за основата на пейката, която да бъде достатъчно здрава, за да поддържа тежестта на хората, които ще я използват. За краката на пейката може да използвате метал или дърво.

  2. Измерете и нарежете дъските: Измерете дъските за основата на пейката и ги нарежете на желаната дължина и ширина. Измерете и нарежете дъските за краката на пейката.

  3. Изберете дизайн: Изберете дизайн, който да отговаря на вашите нужди и стил. Можете да изберете да добавите възглавници или облегалки за по-голям комфорт.

  4. Сглобете пейката: Използвайте винтове и сглобки, за да сглобите дъските за основата на пейката. Свържете дъските за краката на пейката с винтове или метални планки.

  5. Завършете и декорирайте: Използвайте шкурка, за да изравните повърхността на пейката и добавете бои или лакове за защита и по-добър външен вид. Добавете възглавници или други декоративни елементи, за да завършите дизайна на вашата нова пейка за диван.

Това е основният процес за създаване на пейка за диван. Не забравяйте да използвате защитни средства за сигурност, като ръкавици за работа с дърво и маска за защита от прах и дим при работа с лакове или бои.

Как да си направим диванска пейка

Хубавото на диванната пейка „Направи си сам“ е, че можете да изберете размер и стил, които да отговарят на вашия вкус и градина. С помощта на няколко прости инструмента и малко време можете да създадете атрактивен кът за сядане на открито, който ще накара всичките ви приятели да позеленеят от завист. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да си направите собствена диванна пейка която с удоволствие може да поставите под вашата пергола:

  • Списък на материалите за диванната пейка
  • Списък на инструментите за диванната пейка
  • Как да си направим ъглова диванна пейка
  • Как да изработим диванна пейка за секция

Външна пейка за диван

диванна пейка

Организирайте удобна зона за сядане на открито, като сглобите такава външна пейка за диван, изработена от дървени летви със собствените си ръце. Красивите линии на краката и ламелната седалка правят този дизайн идеалното място за почивка, със или без възглавници. Лесен монтаж, предимно дъски 2×4.

Ако следвате тези инструкции, вашият диван ще бъде широк 160 см и висок 82 см. Площта на седалката е широка 152 см и дълбока 46 см, тоест както е показано на диаграмата вдясно . Снимките стъпка по стъпка в галерията показват монтажната схема на тази пейка, подробни инструкции можете да намерите на уебсайта.

диванна пейка чертеж

Пейка за диван от дърво: Как да я направим стъпка по стъпка

Можете да сглобите свои собствени външни мебели и да превернете мястото в зоната за отпидх под пелголата в отлично фукционално място! Ето една проста инструкция с чертежи как да направите голяма секционна пейка за диван със собствените си ръце от дърво . Дизайнът е предназначен за три възглавници с размери 60х60 см. Ако имате възглавници с други размери, ще трябва да преоразмерите някои детайли

Сглобете рамката на седалката, като я закрепите с винтове или джобни отвори. Използвайте лепило върху краката(за външна употреба). Измерете противоположните ъгли и регулирайте така, че двата диагонала да са точно еднакви . Добавете краката, като се уверите, че долната част на краката е на 73 см един от друг. Завийте към горната част на задните крака с винтове. Добавете опора за гърба отгоре и отстрани. Вложка 6 мм. Прикрепете част без подлакътници за опора.

пейка за градински диван

Пейка за градински диван

пейка за градински диван

Модерният дизайн прави тази пейка за градински диван идеалното допълнение към всяко жилищно пространство на открито. Тук ще намерите снимки стъпка по стъпка, диаграми и връзка към инструкции, за да направите своя собствена градина или проект за пейка за градински диван. Прочетете пълните инструкции на уебсайта, линк под галерията.

Тук можете да видите стъпка по стъпка снимки, диаграми и да прочетете някои съвети за това изграждане . Бележка за дървен материал. Тази пейка за диван е изработена от кедрови дъски, но можете да я направите и от обработено под налягане дърво . Естествено е багажниците 4×4 да се напукат преди, по време и след сглобяването, когато изсъхнат и условията се променят.

пейка за градински диван
пейка за градински диван

Това ще подобри характера на артикула и няма да повлияе на неговата стабилност или производителност, когато е правилно сглобен. Ако предпочитате да работите с дъски 2×4, просто залепете две дъски заедно и удължете краката с 15 мм, а долната страна се разпростира с 25 мм.

На всяка част пробийте дупки на местата, показани на схемата. Пробийте на дълбочина приблизително 25 mm. След това пробийте предварително дупка в центъра на дупката възможно най-дълбоко с помощта на 3 mm свредло. Свържете подлакътника и крака, закрепете с водоустойчиво лепило за дърво и 8 mm винтове за дърво. Изстискайте малко лепило в дупката и след това с помощта на гумен или дърводелски чук внимателно забийте дюбелите в дупките, докато се закрепят здраво. След това отрежете излишното с прободен трион и шлайфайте.

Вземи индивидуална оферта за твоя проект