You are currently viewing Иновативни зимни градини и беседки от дървесина

Иновативни зимни градини и беседки от дървесина

Зимни градини и беседки от дърво

Кой материал е най-подходящият за изработка на зимна градина?

Един от подходящите материали за зимни градини и беседки след алуминия е дървото. Отличен стройтелен материал.troyno slepeni darveni gredi

Използва се тройно слепен дървен материал. Предимство: профилите не се изкривяват и издържат на по-големи натоварвания. Дървесината изолира топлината по-добре от всеки друг материал. Eстественият строителен материал има и недостатъци: Повечето видове дървесина не са много устойчиви на атмосферни влияния и редовно се нуждаят от ново защитно покритие, особено на открито. Въпреки това дървото създава много приятна уютна домашна атмосфера. За да се постигне стабилност като при алуминиевите профили, трябва да се изпълни много по-масивна конструкция.

Остъкляване на зимните градини

Ostaklyavane na zimnite gradini

Зимните градини се остъкляват със стъклопакети по страничните и покривните части. Стъклопакетите на покривната част са специални –закалени стъкла и триплекс ( фолирани стъкла ) , които осигуряват здравина на стъклопакета, устойчивост на променливите атмосферни условия –градушка, сняг, дъжд.  За предпазване от слънчеви лъчи се използват високоенергийни стъкла с нисък соларен фактор и нискоемисийни стъкла за запазване топлоизолация.

Прозорци и врати

В зимните градини, според индивидуалните нужди и съобразено с разположението на зимната градина 

prozorci i vrati

се вграждат необходимият брой отваряеми части. Те са важни проветрение, както и врати за изход и вход. Могат да се вградят и плъзгащи модули, витрини тип Хармоника, плъзгане тип Фолгсваген, плъзгане с повдигане тип Хебешибе.

Изолиране от проникване на вода и влага

Много важна и съществена част от добрата функционалност на зимната градина е непропускането на теч от покрива и влага.

zimna-gradina-ot-alumini
При изготвяне на проект за зимна градина е изключително важно да се вземе под внимание и изпълнението на всички допълнителни аксесоари за цялостната завършена визия. За защита на зимната градина, като –завършващи детайли (обшивки), хидроизолационни детайли, улуци и т.н.  Възможности за допълнително оборудване със тенти, щори – модели проектирани конкретно за зимни градини и стъклени покриви.