fbpx
Пергола от Хоумпласт Инженеринг

Перголата е подвижен навес, а беседката е стационарна конструкция.

Перголата и беседката имат много общи неща: и двете служат като място за почивка и наслада на открито. И двете имат решетки, които ви позволяват да виждате през тях, но същевременно осигуряват сянка. И двете могат да бъдат украсени със светлини или други аксесоари, които ги правят наистина забележими в двора или градината ви.

Но между тези две конструкции има и някои разлики. Например, ако искате да добавите малко уединение в двора или градината си, може да помислите за изграждане на беседка вместо пергола, защото беседките са по-затворени от перголите. Беседките също така обикновено са по-големи от перголите, тъй като са предназначени за хора, които искат да имат повече пространство вътре в навесите си, когато си почиват навън в горещите дни или нощи през летните месеци, когато температурите се покачват. Съществуват много различни видове градински конструкции, но една от тях е уникална сама по себе си – перголата.

Перголите са създадени за първи път като средство за поддържане на лозови насаждения и задържането им над земята.

Оттогава те са се превърнали в архитектурен елемент, който може да се използва за придаване на стил на всяко градинско пространство. Въпреки че се използват предимно за поддържане на лозя, те могат да се използват и за поддържане на катерливи растения като рози или клематис.

За разлика от беседката или навеса, които са по-постоянни конструкции, изработени от дърво или метал, перголата обикновено се изработва от дървени или метални арки, които се сглобяват парче по парче на място и след това се прикрепят към стена или стълб на оградата. Хубавото на този тип конструкция е, че може да бъде персонализирана, за да отговаря на вашите нужди. Можете да я построите сами, ако имате дърводелски умения, или да наемете някой друг да я направи вместо вас, ако не искате да се занимавате с електрически инструменти (или ако просто не знаете как).Закупуването на пергола в София е добра идея, защото ще ви спести време и пари. Освен това е по-добър вариант от изграждането на собствена пергола, което може да отнеме много време и да е скъпо.

Най-хубавото нещо при закупуването на пергола е, че тя е здрава и надеждна.

Тя е създадена, за да издържи дълго, така че няма да се налага да се притеснявате за подмяната и в продължение на години.

Освен това е лесно да закупите готова пергола от Хоумпласт Инженеринг, ние също така можем да я монтираме за вас! Всичко, което трябва да направите, е да поръчате онлайн.

Контакти с нас

Посетете нашия офис в гр. София, бул. Черни връх 228А или се свършете с нас на info@pergoli.net или тел.: 0888001532 . Нашите Контакти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Вземи индивидуална оферта за твоя проект