Навес от Алучинии или дърво

Изборът между навес от алуминий или дърво зависи от много фактори, като вкуса, предпочитанията, бюджета и нуждите ви. Ние знаем за предимствата и недостатъците на двете опции.

Навес от алуминий: Предимства:

 1. Лекота: Алуминиевите навеси са изключително леки, което ги прави лесни за монтаж и пренасяне. Това ги прави подходящи за използване върху почти всеки вид строителна конструкция.
 2. Издръжливост: Алуминиевите навеси са изключително здрави и устойчиви на корозия. Те могат да издържат на всякакви метеорологични условия, включително дъжд, сняг, градушки и вятър.
 3. Лесна поддръжка: Поради своята устойчивост на корозия, алуминиевите навеси изискват минимална поддръжка. Те не ръждят и не гният, което означава, че няма нужда да се боядисват или лакират.
 4. Естетичен вид: Алуминиевите навеси имат модерен и елегантен вид, който може да бъде приложен към всяко строителство. Те също така са достъпни в различни цветове, което позволява на собствениците на имоти да изберат този, който най-добре отговаря на техните нужди.
 5. Устойчивост на огън: Алуминиевите навеси са устойчиви на огън, което ги прави безопасни и подходящи за използване в близост до газови бутилки или барбекюта.
 6. Екологичен материал: Алуминиевите навеси са направени от 100% рециклируем материал, което ги прави екологично чисти и устойчиви на околната среда.

Някои от недостатъците на навесите от алуминий могат да включват:

 1. По-високата цена: Навесите от алуминий са по-скъпи в сравнение с други видове навеси, като например тези от PVC.

 2. Податливост на повреди: Алуминиевите навеси са по-склонни към повреди от удари и усуквания, поради което се нуждаят от по-често поддръжка.

 3. Ограничена избор на цветове: Алуминиевите навеси могат да бъдат оцветени в различни цветове, но изборът на цветове е по-ограничен в сравнение с други материали.

 4. Ограничени размери: Алуминиевите навеси имат ограничени размери, поради което не могат да бъдат използвани за покриване на големи пространства.

 5. По-слаба изолация: Алуминиевите навеси не осигуряват толкова добра изолация, колкото други видове навеси, като например тези от стъкло или поликарбонат.

 6. Възможни проблеми с уплътненията: Уплътненията на алуминиевите навеси могат да се износят и да се разлепят с времето, което може да доведе до проблеми с водоустойчивостта.

навес от алуминий или дърво

Навес от дърво: Предимства:

Ето някои от предимствата на навесите от дърво:

 1. Естетически: Навесите от дърво имат естетически привлекателен вид и могат да се съчетаят лесно с околната природа или с други дървени елементи в градината.
 2. Екологични: Дървото е екологично приятен материал, който може да се използва за навеси без вредни ефекти върху околната среда.
 3. Ниска цена: Навесите от дърво са често по-евтини от навесите от алуминий или други материали, което ги прави достъпни за по-широк кръг от потребители.
 4. Персонализация: Навесите от дърво могат да бъдат персонализирани по много начини, като например боядисване или изрязване на декоративни елементи.
 5. Удобство при монтаж: Навесите от дърво са лесни за монтаж и могат да бъдат изградени с малко инструменти и умения.
 6. Топлинна изолация: Дървото има добри топлинноизолационни свойства и може да предложи някаква защита от студен вятър или лошо време.
 7. Подходящи за уютна атмосфера: Навесите от дърво създават уютна атмосфера и могат да бъдат използвани за създаване на места за отдих и развлечения в градината.

Някои от недостатъците на навесите от дърво могат да включват:

 1. По-високата нужда от поддръжка: Навесите от дърво изискват редовна поддръжка, като например боядисване, лакиране или нанасяне на защитни покрития, за да се предотврати гниенето и деградацията.

 2. По-скъпа цена: Дървените навеси могат да бъдат по-скъпи в сравнение с други видове навеси, като например тези от PVC.

 3. По-склонни към повреди: Дървените навеси са по-склонни към повреди от влага, насекоми, гниене и вредители.

 4. Ограничена избор на цветове: Дървените навеси имат ограничен избор на цветове, като повечето са в природната си цветова гама.

 5. Ограничени размери: Дървените навеси имат ограничени размери и форми, което може да ограничи техния дизайн и употреба.

 6. Нужда от защита от влага и UV лъчи: Дървените навеси изискват защита от влага и UV лъчи, за да се запази тяхната естетика и издръжливост във времето.

 7. Възможна експанзия и свиване: Дървените навеси могат да се свиват и да се разширяват в зависимост от условията на околната среда, което може да доведе до напрежения и повреди в структурата им.

 

навес от алуминий или дърво
Заявка за индивидуална оферта

Попълнете формата по-долу, за да получите  консултативна без задължения.

Ще отговорим до 24 часа.

Вземи индивидуална оферта за твоя проект