Климатици с монтаж

Цената на монтажа зависи от мощността на вашия климатик. При желание за експресен монтаж следващ деня на доставка се заплаща +40 лв.

Категория Климатици

Изберете желания от вас модел

Осигурете си нов климатик без натоварване на бюджета с нашите изгодни лизингови планове. Перфектният начин да се насладите на комфорт сега и да плащате постепенно.

Изберете идеалния климатик за вашия дом с нашите комплексни решения, включващи и професионален монтаж. Насладете се на бърза и ефективна инсталация, осигуряваща комфорт и спокойствие.

Евтини климатици цени

Разгледайте нашата селекция от достъпни климатични решения, съчетаващи качество и конкурентни цени за всеки бюджет

илюстрация на помещение, в което са изложени климатици. Евтини климатици цена

Профилактика климатици

Гарантирайте дълготрайна ефективност и чистота на вашия климатик с нашите професионални услуги за профилактика и поддръжка

Клиентите за нас

Желана услуга

Профилактика на климатик Пловдив

Надеждни и ефективни услуги за профилактика и поддръжка на климатици в Пловдив, за да гарантираме оптималната работа на вашето устройство през цялата година.

изображение на Profilaktika na klimatik Plovdiv

WiFi Модул за Климатик

Осъвременете вашия климатик с WiFi модул за дистанционно управление и интелигентен контрол на комфорта в дома ви, директно от смартфона.

изобранжение показващо управление на климатик от wifi модул през телефона

Имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас

Често задавани въпроси

Изборът на подходящ климатик за вашето помещение зависи от няколко ключови фактора:

Размер на Помещението:

Измерете квадратурата на стаята (дължина х ширина). Климатиците се оценяват по тяхната способност да охлаждат определен брой квадратни метра.
Като общо правило, за всяка квадратна метра помещение се изискват около 136 BTU за ефективно охлаждане.
Височина на Таваните:

Ако таваните са по-високи от стандартните 2.4 метра, може да се наложи климатик с по-голям капацитет.
Изложение и Изолация:

Стаята южно изложение или лоша изолация може да изисква климатик с по-висока мощност.
Брой Прозорци и Врати:

Големите или многобройните прозорци, особено ако са на слънчева страна, могат да повишат нуждата от охлаждане.
Брой Хора, Които Често Използват Стаята:

За всяка допълнителна особа над две, добавете около 600 BTU към необходимата мощност на климатика.
Електрически Уреди:

Уреди, които генерират топлина, като телевизори или компютри, също влияят на нуждата от охлаждане.
Тип на Климатика:

Разгледайте различните видове климатици – прозоречни, преносими, разделени системи и термопомпи, за да определите кой тип най-добре отговаря на вашите нужди и условия на инсталация.
Енергийна Ефективност:

Търсете климатици с висок SEER (сезонен коефициент на енергийна ефективност) рейтинг за по-добра енергийна ефективност и по-ниски разходи за електроенергия.

Различните видове климатици предлагат разнообразие от функции и инсталационни опции, за да отговорят на различни нужди и предпочитания. Основните типове включват:

Прозоречни Климатици:

Монтират се в прозорец или през отвор в стената.
Подходящи за охлаждане на една стая или малко пространство.
Преносими Климатици:

Самостоятелно стоящи уреди, които използват маркуч за изхвърляне на топлия въздух през прозорец.
Гъвкави за преместване от стая в стая, идеални за временно охлаждане.
Сплит Системи (Разделени Климатици):

Състоят се от външно (компресор/кондензатор) и вътрешно (изпарител/въздухоразпределител) устройство.
Подходящи за охлаждане на една или няколко стаи, предлагат естетичен дизайн и тиха работа.
Централни Климатични Системи:

Обслужват цялата сграда чрез въздухопроводи.
Изискват професионална инсталация и са подходящи за големи домове или офиси.

 

Инверторни Климатици:

Технологията на инвертора позволява на компресора да работи с различни скорости, осигурявайки по-ефективно управление на температурата и по-ниска консумация на енергия.
Термопомпи:

Осигуряват и охлаждане, и отопление, работейки като обратим климатик.
Ефективен избор за умерени климати.

Профилактиката на климатика обикновено трябва да се извършва веднъж годишно. Това включва почистване на филтрите, проверка на охладителната система, почистване на вътрешни и външни компоненти, както и обща проверка на работоспособността. Правилната поддръжка осигурява по-добра ефективност, удължава живота на устройството и помага за поддържане на качеството на въздуха в помещението.


За да намалите разходите за енергия при използването на климатик, можете да предприемете няколко мерки:

Регулиране на температурата: Задайте температурата на климатика на умерено ниво. Препоръчва се стайната температура да бъде около 24-25 градуса през лятото. Всяко намаляване под този праг значително увеличава разходите за енергия.

Използване на таймер: Използвайте таймера на климатика, за да управлявате работното време. Това помага да не работи излишно, когато никой не е в помещението.

Редовна поддръжка: Поддържайте климатика чист и в добро състояние. Почиствайте или сменяйте филтрите редовно, за да поддържате ефективността на уреда.

Изолация на помещенията: Подобрете изолацията на вашето помещение, за да запазите охладения въздух вътре и топлия въздух навън. Това включва затваряне на прозорци и врати, използване на щори или завеси, за да блокирате слънчевата светлина.

Избягване на директна слънчева светлина: Пазете помещенията от прекомерно излагане на слънце чрез щори, завеси или други сенчести устройства.

Избягване на вътрешни източници на топлина: Избягвайте използването на уреди, които генерират топлина, като например печки или компютри, близо до климатика.

Използване на вентилатори: Комбинирайте използването на климатик с вентилатори, за да разпространите охладения въздух равномерно в помещението без да намалявате температурата твърде много.

Спазването на тези насоки може значително да намали разходите за енергия, свързани с използването на климатика.

Инверторен климатик:

Регулиране на мощността: Инверторните климатици използват технология, която позволява на компресора да регулира своята мощност. След достигане на желаната температура, те не спират изцяло, а намаляват своята мощност, за да поддържат температурата с по-малко енергийни разходи.
Енергийна ефективност: Тази технология прави инверторните климатици по-енергоспестяващи, особено при продължителна употреба.
Тиха работа: Инверторните уреди обикновено работят по-тихо в сравнение с неинверторните.
По-висока цена: Инверторните климатици обикновено са по-скъпи при покупка, но тяхната ефективност може да доведе до икономии в дългосрочен план.
Неинверторен климатик:

Он/Офф работа: Неинверторните климатици работят на принципа на включване и изключване. Компресорът работи на пълна мощност, докато се достигне зададената температура, след което спира изцяло, докато температурата отново не се промени.
По-малка енергийна ефективност: Тази система може да води до по-големи колебания в температурата и по-високо потребление на енергия, особено при чести превключвания на/изключвания.
Шум при работа: Може да бъде по-шумен при включване и изключване на компресора.
По-ниска цена: Неинверторните климатици обикновено са по-евтини при първоначалната покупка.
Изборът между инверторен и неинверторен климатик зависи от вашите нужди, бюджет и предпочитания за дългосрочна икономия на енергия.

Коефициентът на отопление и охлаждане, известен също като коефициент на енергийна ефективност (COP за отопление и EER или SEER за охлаждане), е мярка за ефективността на климатичните системи и термопомпите. Той показва съотношението между мощността на отопление или охлаждане, която устройството предоставя, и енергията, която изразходва за тази цел.

При климатиците, BTU (British Thermal Unit) се използва за измерване на охлаждането или отоплителната способност на устройството. То отразява количеството топлинна енергия, което климатикът може да премахне (при охлаждане) или да генерира (при отопление) от стаята за един час.

Охлаждане: Климатик с висок BTU рейтинг може да охлажда по-големи помещения ефективно, тъй като има по-голяма мощност за премахване на топлината от въздуха. Например, климатик с капацитет 10,000 BTU/час е подходящ за охлаждане на стая с площ около 20 до 35 квадратни метра.

Отопление: Същият принцип се прилага и за отоплителната функция на климатиците с обратен цикъл. BTU в този случай отразява способността на устройството да генерира топлина.

Изборът на климатик с подходящ BTU рейтинг е важен за ефективността на устройството. Климатик с твърде малък BTU рейтинг може да не охлажда ефективно, докато такъв с твърде висок рейтинг може да доведе до ненужно повишена консумация на енергия и проблеми с влажността в помещението.

COP е мярка за ефективността на отоплителните устройства. Той се изчислява като отношението на отделената топлинна енергия към изразходваната електрическа енергия за определен период от време. По-високите стойности на COP означават по-висока ефективност. Например, COP равен на 3 означава, че за всяко изразходвано киловатчас електроенергия, устройството генерира три киловатчаса топлина.

EER е мярка за ефективността на охлаждащите устройства при специфични условия на работа (като определена външна температура). Той се изчислява като отношението на охлаждащата мощност (в BTU на час) към електрическата мощност (в ватове), изразходвана от устройството.
SEER е подобен на EER, но представлява средната ефективност при различни температури и влажности

Допълнително за вас

Пергола


Подходящ за: Тераси и Ресторанти
Според вашия бюджет от 520 лв. кв.м.
Работим в: София | Пловдив
Централен офис: София
Зимна градина


Подходящ за: Тераси и Ресторанти
Според вашия бюджет от 560 лв. кв.м.
Работим в: София | Пловдив
Централен офис: София