Ламинирани стъкла

Какво представляват ламинирани стъкла?

Ламинираните стъкла  са два листа стъкло, които имат допълнителен защитен слой от винил между тях. Тяхна основна функция е при счупване на стъкло, да задържи частиците от него и да не позволи да се разпадне на парчета, което ги прави много подходящи за Стъклени навеси и Зимни градини.

Видове Ламинирани стъкла

Стъклото и междинните слоеве могат да бъдат изработени във всякакви цветове, характеристики и дебелини, за да осигурят желаната производителност и външен вид. Въпреки че ламинираното стъкло може да се счупи, неговите фрагменти са склонни да се придържат към пластмасовия междинен слой (PVB) и остават предимно непокътнати, това е причината те да се използват и при Навеси и Зимни градини. Ламинираните стъкла намаляват риска от нараняване при счупване. PVB (поливинил бутирална) смола, използвана като свързващ материал, освен че предпазва стъклото от лесно разпадане, осигурява и много по-добра звукоизолация.

UV защита от радиация

Използването на междинен слой в ламинирано стъкло за прозорци може да блокира почти цялата UV радиация. Ламинираното стъкло забавя избледняването на вашия интериор. Тези междинни слоеве могат също да блокират до 99,9% от UV лъчите, които се опитват да преминат през стъклото. Това означава, че по същество блокирате всички UV лъчи.

Ламинираните стъкла, особенно ако са закалени, са и много подходящи за Стъклени навеси 

Ламинирани стъкла
Стъклени-навеси

Вземи индивидуална оферта за твоя проект